Termékeink

KLASSZIKUSTÓL A MODERNIG

Ahány ház, annyi szokás. Ahány megrendelő, annyi ízlés – sőt több, mert van amikor a feleség egészen mást akar, mint a férj. A legfontosabb, hogy a megrendelő örömét lelje majd a végeredményben, ami a jó tervezésen, a jól kitalált formákon, arányokon, a megfelelő technológián és természetesen a jó kivitelezésen múlik.

Egy épületnél a belső térben lévő korlátok, lépcsőszerkezetek, az épület közvetlen közelében lévő kapuk, kerítések esztétikai szempontból erősen meghatározóak. Ezért minden esetben igazodunk a ház stílusához, a megrendelők építkezési kultúrájához, ízlésvilágához.

Készítünk LETISZTULT VONALÚ, MODERN FORMÁJÚ KAPUKAT, KERÍTÉSEKET, KORLÁTOKAT ÉS EGYÉB TERMÉKEKET, melyeknél általában a szürke fémszínek dominálnak, korlátoknál sodrony korlát, látható csavarfej, kihangsúlyozott kötőelemek, kültérben horganyzott, szürke felületet meghagyva, vagy gyakran rozsdaálló acéllal kombinált, vagy teljes mértékben abból készült termékek.

Készítünk EGYEDI TERVEZÉSŰ, MÍVESEBB, de zömében még mindig hidegen hajlított, hidegen előállított elemekkel felépített TERMÉKEKET. Ezek megfizethető áron már díszesebb, elegánsabb kivitelű termékek, általában visszafogottabb színekre festetve, mint fekete, vagy antracitszürke, sötétzöld.

Továbbá készítünk különböző KOVÁCSOLTVAS TERMÉKEKET is, melyeket katalógusból választott kovácsolt elemekből, vagy saját magunk által kikovácsolt elemekből építünk (kovácsoltvas kapuk, kerítések, korlátok, berendezési tárgyak, stb). Ezek már a megfelelő környezetben a legmagasabb esztétikai élményt és legmagasabb minőségi kategóriát jelentik.

Technológia

 A legfőbb alapanyag, amiből dolgozunk, lágyacél, amely a vaskereskedésekben a leggyakrabban előforduló acél minőség. Ez az anyag a kifejezetten általános lakatosipari tevékenységnek, illetve épületgépészeti berendezéseknek (kapuk, lépcsők, korlátok, kerítések) megfelel. Tulajdonságait tekintve jó statikai tulajdonságokkal rendelkezik, jól alakítható, megmunkálható, jól hegeszthető, nem rozsdaálló.

Természetesen a munkánk folyamán a lágyacél mellett más anyagokat is használunk kiegészítőként:

  • öntöttvas – különböző kovácsoltvas előre gyártott elemeket, és bonyolult formákat készítenek belőle (mint pl. kerítéscsúcsok, pálcadíszek, korlát elemek, stb), amelyeket mi egymással kombinálva építünk össze végleges formába
  • rozsdaálló acél – olyan vasszerkezet esetén, ahol fokozottan szükséges a rozsdaállóság (élelmiszeripar, vizes helyiségek), vagy különböző korlátok kiegészítő elemeként, pl. rozsdaálló drótsodrony, vagy kötőelemek.
  • üveg, polikarbonát – különböző jellegű ajtók, ablakok, kapuk illetve előtetők, télikerteknél használjuk. A polikarbonátok előnyei, hogy ívelt szerkezetekhez is beépíthetőek.
  • fa – beltéri lépcsők esetén, ahol a tartószerkezet vasból készül, általában a lépcsőfokok fából, továbbá a lépcsőkorlátokba is be lehet építeni fa elemeket, betéteket, de vas szerkezetű kaput is készítünk fa borítással, vagy fa betétekkel.

Kivitelezés

A kivitelezés folyamán a megfelelő profilok (zártszelvények, köracélok, laposvasak, lemezanyagok) beszerzése után különböző alakításokkal megfelelő méretre és alakra formáljuk. Pl darabolás, kovácsolás, hajlítás. Utóbbi történhet hidegen, vagy melegen. A megfelelő alkatrészek összeállítását, összehegesztését Corgon védőgázas hegesztőkkel, vagy horganyzott lemezes termékeknél lágyforrasztással végezzük, majd a felhasználási területtől függően – vagyis kültérben, vagy beltérben lesz felállítva – felületkezelésre előkészítjük.

Felületkezelések

Beltéri felhasználásnál: olajfestékkel történő felületkezelés elégséges. Ez kétfajta lehet:

  • a vasszerkezetet felcsiszoljuk, vagy szárra húzzuk, utána két rétegben átlátszó lakkal húzzuk át.
  • egy rétegben megfelelő alapozóval alapozzuk, majd két réteg zománcfestékkel vonjuk be. Azokon a területeken, ahol a használatból eredően nagyobb kopásnak van kitéve, több réteget viszünk fel.

Kültéri felhasználásnál sokkal nagyobb igénybevételnek van kitéve a vasszerkezet, ezért komolyabb felületkezelés is szükséges. Erre három eljárást alkalmazunk:

  • Rozsdagátló cink tartalmú alapozó felhordása után kettő vagy három réteg jó minőségű kültéri festékkel kezeljük, amely már vastagabb rétegben takarja a fémszerkezetet. Különösen nagy gondot fordítunk a különböző illesztések, összeeresztések, átlapolások, rések, hézagok kifestésére, mert ezek a rozsda kiindulópontjai.
  • Alapozó festés helyett galvanizáljuk a felületet, majd a galvanizált acélt szintén két rétegben zománcfestékkel vonjuk be. Ez a felületkezelés már jobb minőségű védelmet biztosít.
  • A legtökéletesebb védelmet a tüzihorganyzás jelenti, mely önmagában is elég, de igény szerint különböző színű zománcfestékkel is bevonjuk. Ennél a technológiánál a felolvasztott horganyba mártják a vasszerkezetet és a horgany a szerkezetet nemcsak kívül, de az a különböző üreges profilok (zárt szelvények, csövek) esetében belül is 0,1-0,5 mm vastagságban bevonja.

Tekintse meg referenciáinkat!

Bármilyen igénye van, keressen fel minket!