Lépcsők

Fém szerkezetű önhordó lépcsők

Emeletes családi ház esetén a beltéri lépcső meghatározó, hiszen az elsődleges közlekedési, kényelmi, és biztonsági szerep mellett a lépcső a lakás dísze is lehet.

Van már elképzelése, és kivitelezőt keres hozzá? Írjon nekünk, már az építési terv alapján is tudunk hozzávetőleges ajánlatot adni! De természetesen helyszíni felmérést is végzünk.

Nincs elképzelése? Nem tudja milyen anyagból, milyen formájú lépcső lenne Önnek megfelelő, ami minőségi anyagból készül, időt álló, a várható használatnak és az ízlésének megfelelő szép és biztonságos kivitel? Nézzen körül alábbi, ötleteket adó referenciáink között. Keressen minket bizalommal, segítünk kiválasztani a stílusban, árban, és gyakorlati szempontok alapján az Önök számára optimális lépcsőt.

Tervezünk és készítünk különböző törésvonalú és dőlésszögű lépcsőket vas tartószerkezettel, változó anyagú lépcsőfokokkal – kültérre és beltérre egyaránt.

Különféle acél tartószerkezetű lépcsőket készítünk minőségi anyagokból

  1. Egygerinces lépcső – SINGLE
  2. Kétgerinces lépcső – SMART
  3. Függesztett szerkezetű lépcső – RAFFINIERT
  4. Helytakarékos lépcső – SPAREN
  5. Kültéri lépcsők – GARTEN

Az alábbi referenciákból kitűnik, hogy a lépcsőkhöz tartozó különféle anyagú, színű, formájú korlátok a lakás stílusához idomulva hozzájárulnak az otthon harmóniájának megteremtéséhez.  (bővebben lásd a Korlátok menüpont alatt)

/A fával kombinált lépcsők fém munkáit vállaljuk./

1. SINGLE – Egygerinces lépcsők

SINGLE-1 Egygerinces  tartószerkezetű lépcső fa lépcsőfokokkal

Az egygerinces tartószerkezet előnyei: légies, áttetsző, mégis rendkívül stabil és erős lépcső. Fontos volt, hogy a lépcsőházat átjárja a fény. A lépcsőt a lépcsőház külső fala mellett építettük fel a jobb térkihasználás érdekében. A fa lépcsőfokok barátságossá és elegánssá tették a lépcsőt. A csőkorlát ezüstre festett, benne drótsodrony van kifeszítve.
(Vas megye – Kőszeg)

SINGLE-2 Egygerinces tartószerkezetű lépcső kovácsolt korláttal

(Vas megye – Kőszegszerdahely)

SINGLE-3 Egygerinces lépcső rozsdamentes (INOX) korláttal

(Vas megye – Lukácsháza)

2. SMART – Kétgerinces lépcsők

A kétgerinces lépcső egy olcsóbb, de szép megoldás.

SMART-1 Kétgerinces lépcső fával kombinált fém korláttal

Könnyű és légies megoldás a kettős tartószerkezet. A két darab tartó közül az egyik a falra van szerelve, ami lehetővé tette, hogy vékonyabb keresztmetszetű profilokból alakítsuk ki a tartószerkezetet. A szerkezet előnye, hogy nem igényel sehol sem alátámasztást, így a lépcső alatti térrel szabadon lehet gazdálkodni. A lépcsőfokok 4 cm vastag fa padlóból készültek. A korlátot fa betétekkel díszítettük és fából készült a kézvezetője is.
(Vas megye – Kőszeg)

SMART-2 Kétgerinces lépcső kovácsoltvas korláttal

(Vas megye – Vép és Kőszeg)

3. RAFFINIERT – Függesztett szerkezetű lépcsők

A függesztett lépcsőszerkezetek könnyed légies megjelenése a falhoz való rögzítésnek köszönhető. Belső íven a korláthoz csatlakozik, vagy a levegőben áll a lépcsőfok. A lakás vagy helyiség impozáns része lehet. Az egyoldali tartószerkezet miatt meghatározó a fal anyaga.

RAFFINIERT-1 Függesztett lépcső rozsdamentes korláttal

(Vas megye – Szombathely)

RAFFINIERT-2 Légies függesztett lépcső

A modern enteriőr szerves része az egyszerű korláttal ellátott biztonságos és kényelmes lépcső. A korlát csupán néhány ponton csatlakozik a lépcsőhöz, ennek köszönhetően a levegőben lebegő lépcsőfokokkal a kisebb lépcsőház is tágassá válik.
(Ausztria – Bécs)

RAFFINIERT-3 Függesztett szerkezetű lépcső

A fal mellé szerelt tartószerkezettől kinyúló konzolok tartják a fával és fémmel kombinált lépcsőfokokat. Rendkívül légies megoldás. Ez a lépcső egy egyszerű csőprofilokból készült modern korláttal van kombinálva.
(Ausztria – Bécs)

4. SPAREN – Helytakarékos lépcsők

SPAREN-1 Helytakarékos beltéri fém lépcső

Jó példa hogyan kovácsolhatunk a hátrányból előnyt. A lépcsőfokok a tulajdonos kérésére csúszásmentes fém lapokból kerültek kialakításra, a lépcső formájával és a hozzá illő íves korláttal szép dísze lett az izlésesen kialakított vidéki milliőnek. – Mindezt úgy, hogy a két lépcső között kényelmes hely maradt a közlekedésre és a lépcsőszerkezet könnyedségének köszönhetően nem érzi a belépő zsúfoltnak a helyiséget.
(Vas megye – Bozsok – Malomporta)

5. GARTEN – Kültéri lépcsők, kerti lépcsők

Kültéri lépcsőknél a lépcsőfokok (33x33mm-es osztású) járórácsból készülnek, melyekről tudni kell, hogy minden időjárási viszony között biztonságosak, csúszásmentesek – legyen az vizes, jeges, vagy havas.

GARTEN-1 Kültéri horganyzott lépcső

Lépcsőformájú tartógerinc, ahol a gerincre van ráhelyezve a járórácsból készült lépcsőfok.
(Vas megye – Lukácsháza)

GARTEN-2 Kültéri egyenes gerincű lépcsők

Az egyenes tartógerincek között helyezkedik el a járórácsból készült lépcsőfok.
(Vas megye – Bozsok, Ausztria – Rohonc és Bécs)

GARTEN-3 Helytakarékos horganyzott lépcső (szamba lépcső)

Készülhet 60-tól egészen 70 fokos dőlésszögig. Olyan helyeken alkalmazható, ahol rendkívül kevés hely van a lépcső elhelyezésére. Mindennapi használatra alkalmas, a korlátba kapaszkodva óvatosan használható. A lépcsőfokok csúszásbiztos járórácsból készültek. Szükséges kétoldali korláttal készíteni.
(Ausztria – Bécs)


GARTEN-4 Egyéb megoldású kerti lépcsők

(Ausztria – Rohonc, Annenheim)