Kapuk, kerítések

Kapuk, kerítések

Tervezünk és készítünk különböző stílusú kapukat – valamint stílusában hozzátartozó kerítéseket – a klasszikustól a modern formákig egyedi kivitelben.
Többféle anyagból: kovácsoltvas,  rozsdaálló, vagy éppen faborítású kapu szerkezete
Többféle kivitellel: középen felnyíló, gördülő toló, úszó tolókapu, vagy nyíló kapuk

  • 1. kovácsoltvas egyedi kapuk és kovácsolt díszítésű fa borítású kapuk
  • 2. modern egyedi kapuk
  • 3. acélvázas kapuk más anyaggal kombinálva
  • 4. ipari kapuk

/A fa borítású kapuk fém munkáit vállaljuk./

1. EGYEDI KOVÁCSOLTVAS KAPUK

Egyedi tervezésű kovácsolt kapu és kiskapu

A kiskapu, jellegét tekintve aszimmetrikus motívummal készített, alsó egyharmadába besűrített, a pálcák egymáshoz vesszőfonásos módon vannak rögzítve.  A nagy kapu szimmetrikus formát mutató elektromos nyitó berendezéssel ellátott úszó kapu. A két kapu hasonlatos mintákra kovácsolt elemekből készült. Tervezte Riegler Attila.
(Vas megye – Bozsok)

Egyedi kovácsoltvas kerítés

A csiga formákat utánzó kovácsolt díszítésű kerítés alkotóelemei egymáshoz szegecseléssel és hegesztéssel vannak rögzítve. Ál osztóval díszített úszó tolókapu, elektromosan nyitható kiskapu. Rendhagyó, a ház színeivel harmonizáló színre festve. Tervezte Bános Anna építész.
(Vas megye – Szombathely)

Kovácsolt kiskapu drótüveggel

Egy már kidobott 100 éves kapu alkotóelemeinek felhasználásával készült. Felcsiszolt és lakkozott felületével rendkívül patinás.
(Ausztria – Rechnitz)

Kovácsolt kapu fa betéttel

A megrendelő igénye az volt, hogy az általa hozott két kocsikerék mindenképpen beépítésre kerüljön, ne legyen sem túl zárt, sem túl nyitott, így a két kerékre kellett felépíteni a kaput. A fa betétek keményfából, a kapu zártszelvényből és laposvasból készült. Tervezte Czupi Katalin.
(Vas megye – Bozsok, Kerekes Cukrászda)

KLASSZIKUS – Kovácsolt kerítés hagyományos stílusban

Hullámosított hálóból készített kerítés és kapu.
(Vas megye – Kőszeg)

Horganyzott vaskapu kovácsolt elemekből

A kerítés előre kiválasztott kovácsolt elemekből készült. A nagy kapu automata nyitóberendezéssel, a kiskapu házból vezérelhető elektromos zárral is nyitható. A kiskapu fölött íves polikarbonát esővédő tető.
(Vas megye – Kőszegszerdahely)

Horganyzott kovácsolt kerítés

A kovácsolt elemekkel díszített kerítés és kapu letisztult stílusával díszít. Temetőkapu lévén középen látható a kereszt motívum.
(Vas megye – Harasztifalu)

Horganyzott kapu és kerítés

A kővel kirakott oszlopok közé épített kovácsolt kerítés, elektromos nyitószerkezettel működő kapu és kiskapu időtálló horganyzással készült és bármilyen színre festhető.
(Vas megye – Kőszegfalva)

Kovácsolt díszítésű, fa borítású kapuk

Fa borítású kapu kovácsolt motívummal

A finom ívekkel és szegecsekkel díszített kapu egyszerűségével is impozáns látványt nyújt.
(Vas megye – Szombathely)

Szőlőmotívummal díszített kapu

A megrendelő borász kérésére kovácsolt szőlő motívumokkal került díszítésre a kapu, mely nyitható személybejáróként, illetve gépjárművek részére kétszárnyú kapuként is. A deszkázat ferde szélvágásának köszönhetően a kaput átjárja a légmozgás, a kíváncsi szemek elől azonban takar.
(Vas megye – Bozsok Frank Borászat)

2. Modern egyedi kapuk

Modern, rozsdamentes lemezborítású acél kerítés és kapu

A kerítéselemek, valamint a kapuk szögletesen perforált rozsdamentes lemezzel vannak borítva. Mögötte a tartószerkezet festett, normál acél zártszelvény váz. A kiskapu mellett látható egy extrém hosszúságú, 7 méteres tolókapu elektromos automata nyitóberendezéssel. A kivitelezés különleges megoldásokat igényelt, a tolókaput a kerítéslábak elé kellett szerelni. Modern stílusával a ház vonalaihoz  teljes mértékben illeszkedik.
(Ausztria – Bécs)

Horganyzott üvegbetétes vaskapu

Méreteinél fogva (4,5×3,5 méter) nagyobb teherautók befogadására is alkalmas kapu. Bele készült egy személybejáró kisajtó és mellette egy a háziállatok közlekedését elősegítő csapóajtó.
(Ausztria – Grosshöflein)

3. Acél vázas kapuk más anyaggal kombinálva

A más anyaggal kombinált kapuk esetében cégünk a vasvázat készíti el, az egyéb burkolatról a megrendelő gondoskodik.

Kívül-belül fa burkolatú vaskapu

Kétszárnyú kapu, melynek közepén – egyedi módon – középen felnyíló kiskapu nyitható. A tulajdonos rusztikus fa kaput tervezett, melyhez a hosszútávú stabilitás és időtállóság végett acél váz szolgáltatja az alapot. (Vas megye – Bozsok, Malomporta)

Fa borítású vasvázas kapu

A megrendelő kérése az volt, hogy a kapu illeszkedjen a régi típusú kapuszínes házához. Természetes anyagból készüljön, tartós, biztonságos és megbízhatóan működő legyen. A megoldás acél tokra készült acél tartóvázas kapu, mely kívülről fa burkolatot kapott. Egyedi kovácsolt kilincset, zártakaró lemezt és postaládát készítettünk hozzá.
(Vas megye – Bozsok, Bozsoki Pihenő)

Fa borítású vasvázas úszókapu, hozzá illő kerítéssel

(Vas megye – Kőszeg)

Acél vázas kapu és kerítés kompozit borítással

A kerítés lécanyaga fa és műanyag keverékéből készített kompozit.
(Vas megye – Szombathely)